HARTCOHERENTIE

STRESS, NEGATIEF OF EEN NOODZAKELIJK KWAAD?

Stress is alom aanwezig in ons dagelijks leven. Iedereen komt er wel eens op eender welke manier en in verschillende situaties mee in aanraking. En dat kan op een positieve of negatieve manier, want stress geeft ons enerzijds de energie en drive om door te gaan en anderzijds kan het ook een duidelijke negatieve impact hebben op ons (wel)zijn.

Met hartcoherentie is het de bedoeling het sympatische zenuwstelsel (de sympathicus of het gaspedaal; geactiveerd door stress) en het parasympatische zenuwstelsel (de nervus vagus of het rempedaal; geactiveerd door rust) op elkaar af te stemmen. Of eenvoudiger gezegd: bij momenten van stress ook actief rust leren inbouwen. De twee takken van het autonome zenuwstelsel hebben, zoals de termen ‘gaspedaal’ en ‘rem’ al doen vermoeden, een tegengestelde werking en gaan ook inwerken op elkaar. Wanneer het ene gedeelte actiever wordt, zal het andere deel net minder actief worden en omgekeerd.

Want stress kan inderdaad een positieve invloed hebben (zie eerder, kan zorgen voor een bepaalde gedrevenheid),  maar het gebukt gaan onder een constante stress zorgt voor uitputting. Bekende gevolgen van die constante druk zijn vb. depressie, burn-out, stemmingsstoornissen, prikkelbaarheid… Maar ook fysieke klachten kunnen ontstaan ten gevolge van stress, denk maar aan maag- en darmklachten, snelle gewichtsafname, krop in de keel, leven in een waas… Met hartcoherentie wordt de emotionele toestand in kaart gebracht en wordt de negatieve stress die weegt op iemand op een positieve manier omgebogen door training en manipulatie.

Voor meer info of een vrijblijvende afspraak, neem gerust via deze weg contact op!

PRAKTIJK

Regio Kortrijk – Zwevegem
Tulpendreef 19

Contactgegevens

Tom Vandichel:  +32 489 69 67 98
info@t-omdenken.be
Online boekingen

Image by jannoon028 on Freepik