Hypnotherapie

HYPNOSE… GEHEIMZINNIG OF DOELTREFFEND?

BEELD VAN HYPNOSE

Het huidige beeld van hypnose in de maatschappij is nog steeds iets magisch, occult of paranormaal. Dit beeld stamt af uit het verleden, toen er nog geen wetenschappelijke verklaring was voor hypnose en men uitging van magie. Hypnose werd voornamelijk gezien als een gevaarlijk verschijnsel. Vele studies later kwam er wel inzicht in de hypnose. Ook in de medische wereld wordt hypnose vaak al aangewend; een eerste lading anesthesisten gebruiken dit als verdoving tijdens bepaalde operaties. Hypnose is meer en meer uitgegroeid tot een medische, therapeutische en wetenschappelijke waarde en het gebruik ervan bij specifieke behandelingen wordt meer en meer ingezet.

WAT IS HYPNOSE EFFECTIEF?

Maar wat is het dan eigenlijk? Wel, hypnose is in se niets meer of minder dan een diepe staat van fysieke en geestelijke ontspanning. Er komt helemaal niets magisch of occult bij kijken en een lichte vorm van hypnose hebben we waarschijnlijk al allemaal eens meegemaakt. Denk maar aan de automatische piloot: we stappen in onze auto en na een tiental minuten zijn we zonder het te beseffen al veel verder dan we dachten (en zijn we precies de tussenperiode kwijt). Een ander voorbeeld is wanneer je volledig opgeslorpt bent in een meeslepende film en er iemand de kamer binnenkomt zonder dat je het gezien of gehoord had, ook al ben je dan dus wel fysiek en bewust aanwezig.

Een misverstand bij hypnose – die ontstaan is door de showhypnose – is dat je de touwtjes niet meer in handen hebt. Dit is een fout beeld, want onder hypnose ga je nooit iets doen die tegen je persoonlijkheid indruist.

Hypnotherapie wordt met succes toegepast in de behandeling van cliënten die te kampen hebben met angststoornissen, weinig zelfvertrouwen, stemmingsstoornissen, overgewicht, traumatische ervaringen, verslavingen, energiestoornissen zoals een burn-out,…

GEBRUIK VAN HYPNOSE IN DE THERAPIE

Hypnose wordt bij mij aangewend als onderdeel van de therapeutische begeleiding en staat nooit op zichzelf. Het wordt gebruikt als aanvulling op andere methodes en methodieken of therapievormen. Op die manier kunnen we op een snelle manier onbewuste gedachten blootleggen. Indien je als patiënt hiervoor openstaat en indien hypnotherapie voor jou een meerwaarde kan betekenen gaan we hiermee aan de slag.

PRAKTIJK

Regio Kortrijk – Zwevegem
Tulpendreef 19

Contactgegevens

Tom Vandichel:  +32 489 69 67 98
info@t-omdenken.be
Online boekingen

Image by jannoon028 on Freepik